ALCOHOL & DRUGS

In Nederland mag je volgens de wet alcohol drinken als je achttien jaar bent. Toch zijn jongeren gemiddeld 13 jaar oud als ze beginnen met drinken. Experimenteren hoort erbij als je jong bent, maar jongeren drinken soms meer dan ze willen of goed voor ze is. Te veel drinken kan leiden tot gevaarlijke situaties en hersenschade. Hoe maak je ‘samen drinken’ minder vanzelfsprekend? En hoe blijf je met jongeren in gesprek over drank en drugs sinds de NIX18-wet? 

Lees verder  


theatergroep-playback-speelt-hot-spot-3.jpgvriendinnen-hot-spot.jpgvodka-hot-spot.jpgvodka2-hot-spot.jpg
Jongerenvoorstelling

Hot spot

Hot Spot is een rauw en realistisch verhaal over drankgebruik, blowen, vriendschap en feesten. Tijdens het interactieve deel na de voorstelling gaan leerlingen met elkaar in gesprek. Over eerlijkheid, zelfvertrouwen en zorgen voor elkaar. Want wanneer zeg je ‘nee’ als de rest ‘ja’ zegt? Hot Spot laat zien dat iedereen het op zijn eigen manier leuk kan hebben. Ook zonder alcohol en drugs

 

VO / MBO   

Ouderavond

Onder invloed

Jongeren drinken minder én later als ouders duidelijke regels stellen. 4) Hoe kun je je puber helpen bij het aangeven van zijn grenzen als het gaat om een biertje of mixdrankje? En hoe zet je pubers kritisch aan het denken over wat normaal is en wat niet? Het acteursteam houdt ouders op een luchtige wijze een spiegel voor aan de hand van herkenbare en soms humoristische scènes aan de keukentafel. 

"Op de vraag wie zijn minderjarige puber een drankje toestaat, gaan heel wat vingers omhoog.’ 
Dagkrant Trouw bezocht de ouderavond Onder Invloed. Lees hier het artikel 

Bekijk de trailer van één van de ouderavonden.

 

4 Onderzoek Universiteit Utrecht, Ina Koning, 2011

Alcohol en drugs

5/12
Loading ...