Communiceren met pubers

De weg naar volwassenheid is er voor leerlingen eentje van vallen en opstaan. Je afzetten tegen docenten, los willen komen van ouders en tegelijkertijd verlangen naar regels en een vertrouwde omgeving. Hoe voer je een open gesprek met eigenzinnige pubers? Hoe motiveer je hen positie in te nemen? En hoe zet je ze aan tot zelfreflectie in een wereld die vaak snel en vluchtig is? PlayBack helpt ouders en docenten in de communicatie met pubers. 

ouderavond

In gesprek

Praten met pubers kan pittig zijn. Hoe blijf je in contact met je puberende zoon of dochter als je kind liegt, onbeleefd is, zich slecht kan beheersen of alleen met zichzelf bezig is? Je wil graag dat je kind zélf bedenkt wat goed voor hem of haar is. Maar hoe kun je hier als ouder bij helpen? En waarom zijn deze ‘gedragsnormen’ zo belangrijk? In Gesprek biedt ouders aanknopingspunten hoe ze hun kind actief aan het denken zetten in plaats van dat hij zijn schouders ophaalt. Lees hier ons item in Noordhollands Dagblad 

Docententraining

In gesprek met de jongere van nu

De interactieve docententraining In gesprek met de jongere van nu is gebaseerd op de persoonlijke ervaringen van docenten. Onderwerpen zoals omgaan met onaangepast gedrag, pesten, agressie, conflicten en het motiveren van leerlingen komen aan bod. Docenten oefenen om moeilijke gesprekken te voeren met pubers en ouders. Deze praktische training verstevigt de verbinding tussen leerling en docent.

xx_92

Communiceren met pubers

9/12
Loading ...