LIEFDE & SEKSUALITEIT

In de kranten lees je geregeld over sexting: naaktfoto’s die jongeren doorsturen, en vervolgens door de hele school worden bekeken. Toch stuurt één op de acht jongeren een sexy foto via sociale media. (5) Hoe praat je live met jongeren over liefde en seksualiteit met respect voor intimiteit en privacy? Zonder dat het banaal wordt of het schaamrood direct op hun kaken staat? Hoe geef je jongeren inzicht in het belang van eigen en andermans grenzen als het gaat om seksualiteit?

Lees verder  

‘Naast heel knap acteerwerk, bleek

Theatergroep PlayBack ook erg goed

in het voeren van een interessant

nagesprek met de leerlingen.’

 Peet van Duijnhoven, 

 projectleider Kunst- en Cultuureducatie 

 DOK Delft 


JONGERENVOORSTELLING

Loveland

Loveland laat een wereld zien waarin verschillende pubers twijfels hebben over seks. Jongeren herkennen dit direct. Ze mogen de personages vervolgens ondervragen en helpen, waardoor ze zichzelf ook meteen een spiegel voorhouden: ‘Wat wil ik eigenlijk? Waar liggen mijn grenzen? Ben ik homo- of heteroseksueel? En denken meisjes en jongens anders over seks?’

 

VO   


Liefde en sexualiteit_71

Bekijk de trailer van één van de ouderavonden.

Ouderavond

Bedtime stories

Seks en liefde spelen een belangrijke rol in de puberteit. Maar praten met ouders over seks doen jongeren niet. Dat is natuurlijk ‘privé’. Verliefdheid is juist een mooie aanleiding om over de wensen en grenzen van pubers te praten. Maar ook voorbeelden van sexting in de krant of op tv kunnen een startpunt zijn voor een goed gesprek met je kind. Bedtime Stories draait om alles wat ouders hun kind willen meegeven in een toekomstig liefdesleven. En hoe ze dat het beste kunnen overbrengen, zodat jongeren het ook daadwerkelijk ter harte nemen..

‘Zo schept PlayBack ruimte voor ‘kleine’ kinderen om ‘groot’ te worden.’

Lees het verslag van Marijke Naezer, promovendus Institute for Gender Studies

 

5 Onderzoek Meldknop 2016, Safer Internet Day

Liefde en seksualiteit

8/12
Loading ...